Frank vd valk

Frank van der Valk

BIG nr. 9065549804

Ik heb fysiotherapie gestudeerd op THIM van der Laan in Nieuwegein, welke ik in 2006 heb afgerond. Waarna ik in 2007 de opleiding Sportfysiotherapeut bij het ESP in Nijmegen heb afgerond. Nadat ik 2010 via de het SOMT de opleiding manueeltherapie afgerond heb, ben ik verder gaan verdiepen middels cursussen in manueeltherapie en sportfysiotherapie.

Het vak fysiotherapie is breed en afwisselend. Het menselijk functioneren wordt gekenmerkt door vele aspecten; kracht, mobiliteit, coördinatie, motivatie en conditie. En vaak is doordat een gewricht niet goed beweegt dat een persoon ook minder mobiel is in de maatschappij. Denk aan sporten, werken, zorgen voor … Ben je in beweging, val je op, val je op, dan maak je meer uit van de maatschappij. En opvallen en bewegen, doet ieder op zijn of haar manier.

De knie is hierin een heel interressant gewricht. Het lijkt simpel: buigen en strekken. Maar als we echt in de knie verdiepen is het een gewricht waar een heleboel bewegingen staan en om draait. Letterlijk en figuurlijk. 

De knie is letterlijk de scharnier tussen de mens en de grond. Het middelpunt van het voortbewegen. Daarom kan een knie zo belemmert werken in het dagelijks bewegen. En dat maakt samen met de patiënt werken aan een goed herstel na een blessure heel dankbaar werk. 

Contact gegevens:

NXT Fysio
Veldweg 1e
5684 NG Best
Tel: 0499-371476 

NXT Fysio
Prof. Struyckenstraat 3
5463 CP Veghel
Tel: 0413-785400 

Email: frank@nxtfysio.nl
Website: http://www.nxtfysio.nl/

Knienetwerk Brabant logo diapos

Knienetwerk Brabant is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten gespecialiseerd in (complexe) knieproblemen in de regio Noord-Brabant. De leden leveren kwalitatief hoogwaardige fysiotherapeutische zorg aan patiënten met knieproblemen.

Vraag? Stel hem hier!

Heeft u een vraag voor het Knienetwerk?

Samenwerking
Bernhoven logo Kliniek ViaSana logo Jeroen Bosch Ziekenhuis logo