Ilse vd bosch

Ilse van den Bosch

BIG nr. 29914309004

In 2011 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en daarna direct aan het werk gegaan in een particuliere praktijk, waar ik zowel orthopedische als neurologische klachten behandelde. Voor mij was direct duidelijk dat ik mezelf graag verder wilde ontwikkelen op het gebied van de orthopedie en daarom heb ik eerst de opleiding tot Physical Rehabilitation Trainer (IAS) gedaan en vervolgens de Master Sportfysiotherapie (SOMT), welke ik in september 2019 succesvol heb afgerond.
Sinds april 2017 ben ik werkzaam bij FMC Verzijden; een praktijk waar veel patiënten met sportblessures en orthopedische klachten worden behandeld. Vanwege mijn interesse in de onderste extremiteit en in het bijzonder het kniegewricht ben ik me hier de laatste jaren steeds meer in gaan specialiseren. In de praktijk begeleid ik veel postoperatieve trajecten (zoals na een voorste kruisband reconstructie of een knieprothese), en behandel ik ook musculoskeletale klachten zoals tendinopathieën (peesklachten), patellofemorale pijn (klachten rondom de knieschijf) en artrose. Tijdens de revalidatie maak ik veel gebruik van actieve oefentherapie, maar mobiliseren, masseren en/of dry needling behoren ook tot de mogelijkheden. Verder voer ik regelmatig bewegingsanalyses uit van bijvoorbeeld hardlopen, springen of wenden/keren om vervolgens de kwaliteit van bewegen tijdens deze activiteiten te verbeteren met sportspecifieke oefeningen. In de laatste fase van de revalidatie ga ik met sporters het veld op om de overgang naar de uiteindelijke sporthervatting zo goed mogelijk te laten verlopen. 
Naast het werken met sporters vind ik het ook leuk om zelf te sporten. Ik heb een aantal jaar op een redelijk niveau gekorfbald, maar momenteel doe ik het wat rustiger aan en speel ik in een vriendenteam. Dit geeft me de mogelijkheid om vaker te gaan hardlopen. Ik probeer hierbij steeds weer nieuwe doelen te stellen, zodat ik het maximale eruit kan halen.

Contact gegevens:

Fysiotherapeutisch Medisch Centrum Verzijden
Baandervrouwenlaan 241
5282 TP Boxtel
Tel: 0411-674447
‚ÄčEmail: info@fmcverzijden.nl
Website: http://www.fmcverzijden.nl

Knienetwerk Brabant logo diapos

Knienetwerk Brabant is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten gespecialiseerd in (complexe) knieproblemen in de regio Noord-Brabant. De leden leveren kwalitatief hoogwaardige fysiotherapeutische zorg aan patiënten met knieproblemen.

Vraag? Stel hem hier!

Heeft u een vraag voor het Knienetwerk?

Samenwerking
Bernhoven logo Kliniek ViaSana logo Jeroen Bosch Ziekenhuis logo